PROJECTEN

Weikhoplex heeft voor een diversiteit aan projecten producten geleverd. U kunt hierbij denken aan (huur-) woningen, garages, schuren en agrarische gebouwen maar ook aan toonaangevende locaties.

Onze producten bieden veelal uitkomst ter vervanging van asbesthoudende golfplaten waar Nederland nog vol mee ligt. Daarnaast zijn de dakprofielen zeer geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Door het lichte gewicht van onze golfplaten, ten opzichte van andere dakbedekkingen, ontstaat er vaak een flinke gewichtsbesparing. Een gewichtsbesparing kan ervoor zorgen dat er, zonder aanpassing van de dakconstructie, moeiteloos zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden.

Ook op Aruba hebben zijn de duurzame dakprofielen van Weikhoplex gebruikt op het dak van een restaurant. Door de zware omstandigheden zoals de constante blootstelling aan veel zout, zware wind met zand en orkanen, is het gebruik van duurzame sterke materialen belangrijk. Hiermee wordt voorkomen dat corrosie en kleurverlies geen kans meer maken. De platen zijn zeer goed gezekerd bij noodweer. Met de weersomstandigheden die steeds zwaarder worden in Nederland, zijn de duurzame dakprofielen van Weikhoplex dan ook een verstandige keuze bij het vernieuwen van uw daken.

Bekijk hieronder een aantal projecten waar de Weikhoplex dakprofielen zijn gebruikt.

bekijk de video: Weikhoplex golfplaten met zonnepanelen

Met deze film zetten we het transitieproject bij een Honingkwekerij in Boekel in het licht. Een uitdagende opdracht met een fantastisch resultaat!

De bestaande dakbedekking was volledig voorzien van asbestplaten die vervangen zijn door de duurzame profielen van Weikhoplex. Belangrijk bij deze transformatie was het gewicht van de dak-profielen. De bestaande dakconstructie moest naast de nieuwe dakbedekking ook het gewicht van de zonnepanelen kunnen dragen.

Het resultaat mag er zijn! De asbestsaneerder is gestart met het demonteren en het veilig verwerken van de oude asbestplaten. De dakdekkers hebben vervolgens de duurzame profielen van Weikhoplex geplaatst. Na het plaatsen van de beugels zijn de installatiemonteurs gestart met het plaatsen van de zonnepanelen.

Alle betrokken partijen zijn blij met het resultaat. De Honingkwekerij uit Boekel heeft besloten zijn 2e vestiging in Gemert op dezelfde wijze uit te voeren!

De superieure kwaliteit van de 3-laags Weikhoplex golfplaat is meteen duidelijk. Vandaar ook de topper onder de golfplaten! Ze gaan niet alleen 2x zo lang mee als zijn traditionele tegenhanger, ook de overige voordelen van dit innovatieve product overtuigen:

  • Levensduur 50-60 jaar

  • 30 jaar garantie

  • Gesloten, zelfreinigend oppervlak

  • Gladde structuur, bestendig tegen erosie en verwering

  • Beloopbaar

  • Laag in gewicht, ca. 6,5 kg/pm2: zonnepanelen zijn probleemloos te plaatsen

  • Recyclebaar, duidelijk herkenbaar zonder asbest

  • Topper onder de golfplaten!

Voor meer informatie of advies helpen wij u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op. Per telefoon 024 – 200 1100 of mail ons op info@weikhoplex.nl.

Golfplaten en dakpanplaten, voor alle grote en kleine klussen!

Klik op de foto voor een vergroting

Weikhoplex-dakprofielen: uitermate geschikt voor het verduurzamen van daken

De nieuwe generatie Weikhoplex-dakprofielen weegt circa 6,5 kilo per vierkante meter, waarmee het een heel stuk lichter is in vergelijking tot traditionele dakpanelen van circa 12 kilo per vierkante meter. Vanwege dit lichte gewicht en het sterke materiaal zijn zij uitermate geschikt voor het vervangen van asbestgolfplaten of andere elementen op bestaande onderconstructies.

Het vervangen van uw oude dakbedekking door Weikhoplex-profielen levert zodoende veel gewichtsbesparing op. Daardoor wordt het zelfs mogelijk om op oudere en zwakkere dakconstructies zonnepanelen te plaatsen.

Voor Na

schuif en bekijk de voor en na foto

Zit u zelf met een uitdagend project?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden van ons productaanbod: mét of zónder asbestsanering, maar ook over de combinatie van onze profielen met bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of anti-condens vilt.

Edwin Opdam

Vlasman B.V.

“We hebben samen met Weikhoplex asbesthoudende golfplaatdaken vervangen voor nieuwe duurzame dakprofielen. De opzichter was tevreden over de goede kwaliteit van het dak. En door de witte onderkant is er nu meer licht in de berging.”

Wil Weijers

Weijers Platte Daken B.V.

“Door het gewicht en de afmetingen zijn de panelen eenvoudig te verwerken. Met de bijbehorende accessoires kunnen nok en gevel netjes afgewerkt worden en zijn de bevestigingsmiddelen perfect te fixeren op de ondergrond.”

Weikhoplex-brochure

Bekijk de productbrochure

Download hier de productbrochure en bekijk de nieuwe generatie dak- en gevelprofielen!

Veelgestelde vragen

Wanneer u een aankoop doet op de website kunt u een account aanmaken tijdens het afrekenen. (door een vinkje te zetten in het hokje, onder het mailadres)

Het is niet gezegd dat er condens ontstaan, ventilatie is natuurlijk ook zeer van belang.
Bij twijfel van uw kant kunnen wij een anti-condens vilt aanbrengen.
Dit vilt neemt 1 liter p/m2 op en geeft het gedurende de dag bij temperatuur wissel weer af aan de buitenlucht door ventilatie.
In ieder geval hoeft U zich over condens dan zeker geen zorgen te maken.

Er bestaat geen matte Dakpanplaat, de glans gaat er na een paar maanden voor het grootste gedeelte af.
De glans komt door het productieproces van de top laag.

Afhankelijk van de grote van de loods, kunt u voor de gevelafwerking en nokken kiezen voor de Weikhoplex producten of voor zetstukken.

Ja, het is aan te sluiten. Dit gebeurt meestal met loodvervanger plaklood. Dit is in kleur te verkrijgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze voordelige tarieven.

Op de hoogte blijven?

Graag informeren wij u over nieuwe producten en toepassingen, ontwikkelingen in de markt, projecten en overheidsberichtgevingen. Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief die elk kwartaal verstuurd zal worden.

weikhoplex logo

Infanteriestraat 3
5363 VW Velp (NB)

T 024 – 200 1100
E info@weikhoplex.nl

Scroll naar boven