Over ons2020-01-24T13:11:34+01:00

Over Weikhoplex

Weikhoplex uit Velp (Noord-Brabant) is gespecialiseerd in duurzame, onderhoudsvrije profielen voor dak en gevel. Deze krachtige profielen van gelamineerd kunsthars zijn onbrandbaar, licht van gewicht en vormen een uitstekend alternatief voor traditionele dakbedekkingen zoals golfplaten en stalen dakpannen. Alle profielen zijn snel te verwerken en worden geleverd met 30 jaar garantie op materiaal en 10 jaar op kleurechtheid.

Weikhoplex  is uw ideale partner als het gaat om de levering van dakplaten voor hellende daken en vlakke platen voor gevelbekleding en gevelafwerking. Wij zijn leverancier voor de groothandel, montagebranche, asbestsaneerders, groot-eindgebruiker en tuinhuis- & chaletbouwers.

De dakprofielen van Weikhoplex zijn onder andere geschikt voor schuren, bijgebouwen, agrarische gebouwen, bedrijfshallen, tuinhuizen en chalets. Het is een uitstekend en uniek alternatief voor asbestdaken, vezelcement golfplaten, stalen dakplaten of andere dakplaten. Op de Weikhoplex dakplaten kunnen prima zonnepanelen worden gemonteerd. De vlakke platen zijn geschikt om de gevel af te werken of te bekleden, hiermee is het een uniek en voordelig alternatief voor de dure traditionele gevelplaten.

Weikhoplex heeft het recht exclusief haar dakprofielen in de Benelux en Duitsland te leveren aan onze klanten, daarmee zijn wij uniek en is er géén vergelijkbaar alternatief dat kwalitatief hetzelfde biedt.

Hoe het allemaal begon…

Jan Weijers en Piet Schouwenburg zijn de oprichters van Weikhoplex en geen onbekenden in de hellende dakenbranche. Beide heren staan bekend om hun passie voor dakbedekking én specifieke kennis van innovatieve, duurzame profielen. Jan Weijers – van huis uit dakdekker – is de financieel directeur van Weikhoplex. Daarnaast is hij nog steeds betrokken bij Weijerseikhout: het dakdekkersbedrijf dat hij jarenlang runde. Piet Schouwenburg is partner van Weikhoplex. Hij is al decennialang in de markt actief en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend.

Toen Jan Weijers voor het eerst in aanraking kwam met deze nieuwe generatie dak- en gevelprofielen werd hij direct enthousiast. “Omdat we vanuit de dakenbranche bekend zijn met het asbestprobleem, trok het direct mijn aandacht. Wij verbaasden ons erover dat dit materiaal in Europa nog niet bekend was. In China en Zuid-Amerika wordt dit type gevel- en dakprofielen van gelamineerd kunststof namelijk veelvuldig en naar volle tevredenheid toegepast.”

De introductie van deze duurzame profielen in Nederland heeft alles te maken met de asbestproblematiek op daken. Jan Weijers: “Onze Weikhoplex-profielen zijn vanwege het uiterlijk en de kwaliteit voor vele toepassingen geschikt, zelfs op daken van (huur)woningen. Ze bieden echter vooral uitkomst voor de vervanging van asbesthoudende golfplaten waar Nederland nog vol mee ligt.

Vrijblijvend advies?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over wat Weikhoplex voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van ons productaanbod: mét of zónder asbestsanering, maar ook over de combinatie van onze profielen met bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of anti-condens vilt.

Ja, ik wil graag meer informatie

Nieuws

Graag informeren wij u over nieuwe producten en toepassingen, ontwikkelingen in de markt, projecten en overheidsberichtgevingen. Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief die eens per kwartaal verstuurd zal worden.

Nieuwsbrief ontvangen?

Steeds minder asbesthoudende daken gesaneerd in Nederland

15 april 2021|

Asbest kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, de asbestvezels zijn zodanig klein dat ze tijdens het inademen diep in de longen terecht komen. Van de ingeademde asbestvezels kan je in je latere leven ernstig ziek worden. Het kabinet stimuleert het verwijderen van asbesthoudende daken, maar het verbod op een asbest [...]

Weikhoplex dakpanplaten breed toepasbaar!

5 februari 2021|

De dakprofielen van Weikhoplex zijn toe te passen op uiteenlopende type daken, dit komt door het uitgebreide assortiment van hulpstukken. Op onderstaande foto’s zijn dakpanplaten toegepast op een mansardedak, hierbij is gebruik gemaakt van een aantal hulpstukken: gevelelementen, scharnierende nokelementen, eindvorsten, vlakke gevelelementen en vlakke platen. Met de Weikhoplex dakprofielen [...]

Ga naar de bovenkant