Golfbaan het Rijk van Nijmegen in Groesbeek gaat zonne-energie opwekken op het dak van de opslagruimtes van trolleys. Om dit mogelijk te maken is er gekozen voor de lichtgewicht dakbedekking in de vorm van Weikhoplex dakpanprofielen.

Het dak van de opslagruimte, met een totale oppervlakte van ongeveer 450m2, was zeker 40 jaar oud en zichtbaar aan vervanging toe. Aan de ene zijde was het dak bedekt met OVH-dakpannen, aan de andere zijde met (asbesthoudende) golfplaten. De wens van de Golfbaan het Rijk van Nijmegen was om het dak een luxueuze uitstraling te geven en bovendien te voorzien van zonnepanelen.

Weikhoplex dakprofiel
Weikhoplex gevelprofiel

Dat laatste was echter problematisch, aangezien het een lichte dakconstructie betreft die het gewicht van zonnepanelen niet zou kunnen dragen. Daarom werd besloten de oorspronkelijke dakbedekking volledig te verwijderen en te vervangen met Weikhoplex dakpanprofielen. Dit leverde een besparing van 12.000 kilo (!) in gewicht op. Zo konden de zonnepanelen dus alsnog op de dakconstructie geplaatst worden. Daarnaast zijn de lichtgewicht dakelementen van gelamineerd kunsthars milieuvriendelijk, stevig, hittebestendig en zelfreinigend. Daarmee zijn ze verzekerd van een mooi en duurzaam dak dat amper onderhoud vergt!

< terug naar nieuwsberichten