asbestvrij dak en zonnepanelen

Maak uw dak dit jaar asbestvrij!

De regering wilde asbestdaken per 31 december 2024 verbieden, de Eerste Kamer stemde hier niet mee in. De reden hiervoor was dat het financieel niet haalbaar was voor de eigenaren van asbestdaken. De regering werkt aan een fonds waaruit huiseigenaren kunnen lenen om zo hun asbest te kunnen saneren. Dit jaar zal het fonds beschikbaar komen en zal naar alle waarschijnlijkheid tot 2028 beschikbaar zijn. Bekijk de site van Rijksoverheid voor meer informatie hierover.

In enkele eenvoudige stappen bieden wij u een duurzame oplossing waarmee u deze plicht snel en eenvoudig vervult. U kunt vertrouwen op onze vakkundige en veilige verwerking, met 5 jaar garantie op waterdichtheid, 10 jaar op kleurechtheid en 30 jaar op de Weikhoplex-dakelementen.

Ja, ik wil graag meer informatie over de mogelijkheden
asbestsanering

Uitermate geschikt voor het verduurzamen van daken

De nieuwe generatie Weikhoplex-dakprofielen weegt circa 6,5 kilo per vierkante meter, waarmee het een heel stuk lichter is in vergelijking tot traditionele dakpanelen van circa 12 kilo per vierkante meter. Vanwege dit lichte gewicht en het sterke materiaal zijn zij uitermate geschikt voor het vervangen van asbestgolfplaten of andere elementen op bestaande onderconstructies.

Het vervangen van uw oude dakbedekking door Weikhoplex-profielen levert zodoende veel gewichtsbesparing op. Daardoor wordt het zelfs mogelijk om op oudere en zwakkere dakconstructies zonnepanelen te plaatsen.

Over Weikhoplex

Weikhoplex uit Velp (NB) is gespecialiseerd in duurzame, onderhoudsvrije profielen voor dak en gevel. Deze krachtige profielen zijn onbrandbaar en licht van gewicht.

Lees meer over Weikhoplex