asbestvrij dak en zonnepanelen

Maak uw dak dit jaar asbestvrij!

De regering werkt aan een verbod op asbestdaken. Als dit verbod doorgaat, zijn asbestdaken per 31 december 2024 verboden. Dit betekent dat de eigenaren – particulieren, bedrijven en overheden – alle asbesthoudende dakbedekking tijdig moeten verwijderen. De Tweede Kamer heeft al ingestemd met het wetsvoorstel. De Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog beoordelen. Bekijk de site van Rijksoverheid voor meer informatie hierover.

In enkele eenvoudige stappen bieden wij u een duurzame oplossing waarmee u deze plicht snel en eenvoudig vervult. U kunt vertrouwen op onze vakkundige en veilige verwerking, met 5 jaar garantie op waterdichtheid, 10 jaar op kleurechtheid en 30 jaar op de Weikhoplex-dakelementen.

Ja, ik wil graag meer informatie over de mogelijkheden
asbestsanering

Uitermate geschikt voor het verduurzamen van daken

De nieuwe generatie Weikhoplex-dakprofielen weegt nog geen twee kilo per vierkante meter, waarmee het een heel stuk lichter is in vergelijking tot traditionele dakpanelen van circa 12 kilo per vierkante meter. Vanwege dit lichte gewicht en het sterke materiaal zijn zij uitermate geschikt voor het vervangen van asbestgolfplaten of andere elementen op bestaande onderconstructies.

Het vervangen van uw oude dakbedekking door Weikhoplex-profielen levert zodoende veel gewichtsbesparing op. Daardoor wordt het zelfs mogelijk om op oudere en zwakkere dakconstructies zonnepanelen te plaatsen.

Over Weikhoplex

Weikhoplex uit Groesbeek is gespecialiseerd in duurzame, onderhoudsvrije profielen voor dak en gevel. Deze krachtige profielen zijn onbrandbaar en licht van gewicht.

Lees meer over Weikhoplex